OverWildAdam

Wild Adam is een hybride drank die zijn oorsprong vindt in de boomgaarden van Pepingen, Pajottenland. Onmiddellijk na de pluk van de appelen in september of oktober beginnen we bij De Cort Distillery met de productie van cider. Een cider van onze Belgische Jonagold, hetgeen op zich gewaagd is, want deze appel is niet meteen de appel die je verwacht in cider. Deze cider gaan we dan ook nog eens spontaan laten fermenteren door de wilde gisten uit onze regio. Na volledige gisting, hetgeen ongeveer twee maanden duurt, bekomen we een droge appel cider.
Dan mengt onze befaamde lambiek zich (letterlijk) in de debatten. We gaan de uitgegiste cider en de lambiek mengen in gelijke delen en met wat jonge lambiek erbij verder laten ‘huwen’ op houten tonnen. Niet een paar weken of een paar maanden, maar meer dan een jaar. Om daarna te bottelen na toevoeging van een deel jonge lambiek die zorgt voor een spontane nagisting op fles en ook zorgt voor een lichte CO2 productie. Dat koolzuurgas vertaald zich in de lichte parel van onze Wild Adam. Nagisting duurt eveneens ook meer dan een jaar. Na al die jaren werk en geduld is het tijd de fles te openen: Wild Adam, daar is hij dan.

Het resultaat is een dorstlessende vlotte drinker op z’n gisten met een droge appelfruitigheid en een puntig zuurtje. Drink je deze parelende graag op de natuurlijke smaakbeleving? Draai hem dan even op z’n kop voor het openmaken!

Wild Adam is een productie in beperkte oplage en zolang de voorraad strekt. We lanceerden onze eerste flessen in de herfst van 2021 en de volgende productie zal normaal ten vroegste klaar zijn eind 2023. Dus het nu het moment om er met volle teugen van te genieten.